International Philosophy Olympiad- Macedonia

 

На ден 27.02.2019 во Скопје се одржа  македонскиот квалификациски натпревар за учество на Интернационалната Филозофска Олимпијада во Рим.

На натпреварот зедоа учество 18 ученици од 3 училишта. Учениците пишуваа на неколку понудени теми, а победничкиот есеј беше на тема “Nothing is true, everything is permitted” од Ниче.

Победници се Ненад Трајаноски од Гостивар и Викторија Постолоска од Струга

На избраните ученици и нивните ментори им посакуваме многу среќа и успеси на интернационалниот натпревар во Рим.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s